Se også: saint-emilion.dk

Druerne i Saint-Estephe

Den mest anvendte drue på de store slotte er Cabernet Sauvignon. Druen giver vinen en intens farve, en duft af solbær og er prægede af en garvesyre som giver en stram - næsten hård - smag. Garvesyren giver ligeledes vinene dybde og en unik evne til at gemmes. Den blandes med Merlot og Cabernet Franc for at kompensere for Sauvignonens hårdhed, ligesom den traditionelt lagres på træfade og dernæst på flaske.



Merlot er den vigtigste drue i Saint-Emilion og Pomerol, men også på den modsatte bred i Medoc spiller druen en vigtig rolle. Merlot giver en flot farve, bidrager med blødhed til vinen og har en let sveskeagtig smag.



Cabernet Franc indgår i alle Grand Cru Classe-vinene fra Saint-Estephe, men ofte med meget små mængder. Druen er alt for ofte er blevet omtalt som tilsætning til andre druer blot for at justere farve, aroma og hårdhed - men giver en karminrød farve, en duft som beskrives som hindbær eller violer og en frugtagtig smag.

Siden dannet på: 0.06 sekunder